Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Rahkakakku juhannukseen

Juhannus, kesän juhla, vietetään meidän perheessä rauhallisissa merkeissä ja hyvinkin usein appivanhempieni luona. Tänäkin vuonna juhannuslounaaseen kuului grilliherkut ja raikas juhannuskakku.
Appelsiini-vaniljarahkakakku

15 kpl Digestive-keksejä
100g voita

400 g vaniljarahkaa
400 g appelsiinijogurttia
8 kpl liivatetlehteä

3 prk lasten hedelmäsosetta
4 kpl liivatelehteä

Aloitin pohjasta eli sulatin voin, murskasin keksit ja sekoitin nämä keskenään.
Irtopohjavuoan pohjalle laitoin leivinpaperin ja taputtelin keksiseoksen pohjalle. Koska rakastan erityisesti keksipohjaa rahka- ja juustokakuissa, olen tehnyt siitä hiukan paksumman ja sen vuoksi tässäkin ohjeessa keksimäärä hiukan suurempi kuin normaalisti.
Tämän jälkeen valmistan rahka-jogurttitäytteen.
 Liivatteet kylmään veteen likomaan. Rahka ja jogurtti sekaisin. Kun liivatteet pehmenneet, kiehautin noin ½dl vettä kattilassa ja sulatin liivatteet kiehuvaan veteen. Annoin liivateseoksen hiukan jäähtyä ja lisäsin rahka-jogurttitäytteen joukkoon. Sitten kaadoin täytteen pohjan päälle.
Ja jääkaappiin vain hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Parempi tietenkin jos voi hyydyttää yön yli.
Päälle tuleva hedelmäsose kiille valmistui, kun laitoin liivatteet kylmään veteen likomaan ja kiehautin yhden purkillisen hedelmäsosetta kattilassa kiehuvaksi. Lisäsin pehmentyneet liivatteet kiehuvan soseen joukkoon, jonka jälkeen lisäsin loput kaksi purkillista sosetta joukkoon. Sekoitin takaiseksi ja lisäsin kakun päälle. Annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kakku oli erittäin raikas ja kevyt, juhannuksen hellesäähän siis sopiva. Ja kiitosta sai jälleen tämäkin kakku kanssa syöjiltä. :)
Valitettavasti kuvaa vain tästä luomuksesta ei tullut otettua, mutta uskon tekeväni tällaisen kakun vielä uudemman kerran, jolloin muistan ottaa kuvankin blogia varten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti