Perinteinen mustikkapiirakka
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g voita
0,5 dl vettä
Mittasin jauhot ja sokerin kulhoon, jonka joukkoon lisäsin huoneenlämpöisen voin.
Sekoitus tapahtui nyppimällä, jolloin taikinasta tuli ryynimäistä.
Lopuksi lisäsin veden taikinan joukkoon ja sekoitin tasaiseksi.
Voitelin ja jauhotin piirakkavuoan.
Täyte
4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl tomusokeria
Sekoitin jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhon ja tomusokerin. Tämän jälkeen kaadoin mustikat pohjan päälle ja paistoin uunin keskitasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Piirakka maistuu paremmalta kun sen antaa kunnolla jäähty. Tällä kertaa laiskuus iski tähän leipojaan jälleen kerran ja vaniljakastike oli kaupan valmis kastike.
Suklaahippu-muffinsit
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl maitoa
200 g rouhittua tummaa suklaata
Huoneenlämpöisen ja pehmeän margariinin vaahdotin sokerin kanssa.
Munat vatkasin yksi kerrallaan vaahdon joukkoon.
Vehnäjauhot, leivinjauheen ja vanilliinisokerin sekoitin keskenään, jonka jälkeen lisäsin vähitellen taikinan joukkoon sekoittaen.
Lopuksi lisäsin maidon ja suklaarouheen taikinan joukkoon.
Laitoin muffinsipellille vuoat (24kpl), jaoin taikinan vuokiin ja paistoin uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kypsyyden varmistin tikulla.
Esikoispoikani ihastui näihin muffinseihin ja jälleen uusi tarjoilutilaus hänen syntymäpäivilleen tuli, jotka onneksi on vasta tammikuussa ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti