Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hyvinkin perinteinen piirakka, mamman marjapiirakka


Meidän mummolasta tuttu kahvipöydän herkku, mamman marjapiirakka, on päässyt minun erityiseen suosioon.
Mummollani on aina, vielä  nykyäänkin, tapana leipoa kyseinen piirakka, kun olemme menossa siellä käymään.
Tällä kertaa minä olen reipas ja leivoin sellaisen mukaani, kun menimme mummolassa käymään.





Mamman marjapiirakka

Piirakan pohja on murotaikinasta. Murotaikinapohjan ohjeen löydät täältä.

Täyte
1 prk kermaviiliä
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl punaisia viinimarjoja

Valmistin ensin murotaikinan ja painelin sen voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
Sekoitin kermaviilin, sokerit ja munan. Ripottelin marjat pohjan päälle ja kaadoin täytteen marjojen päälle.
Piirakan paistoin 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Piirakassa voi käyttää mitä tahansa marjoja. Omat lempparit tässä piirakassa ovat punaiset viinimarjat.
Sokerin määrää voi lisätä tai vähentää, riippuu aivan marjojen happamuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti