Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pientä välipalaa

Pannukakku, se on meidän esikoisen suurta herkkua ja hyvin useinkin kyseistä herkkua kotona uunissa paistellaan.
Jälleen kerran esikoinen pyysi minua paistamaan pannaria ja ajattelin, että nyt tätä perinteeksikin muodostunutta välipalaherkkua on hiukan tuunattava. Ja kappas, hedelmäkorista bongasin pari hiukan aurinkomatkoilla käynyttä banaania, jotka pääsivät tuomaan uutta makua pannariimme.









Banaanipannukakku

Piirakkavuokaan sopiva ohje

4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 kpl kananmuna
2 kpl banaania

Mittasin maidon kulhoon, jonka joukkoon lisäsin yksitellen loput aineet. Banaanit muussasin ja lisäsin lopuksi taikinan joukkoon.
Koska perheessämme ei tällä hetkellä pannukakkua muut syö kuin minä ja esikoiseni, joten teen aina pannukakun pyöreään lasiseen piirakkavuokaan.
Voitelin vuoan huolellisesti, kaadoin hetken seisoneen pannukakkutaikinan vuokaan ja paistoin 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Herkullisen välipala herkun kruunaa tietenkin siivu vaniljajäätelöä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti