Sivut

perjantai 30. toukokuuta 2014

Raikas ja maukas rahkakakku syntymäpäivän kunniaksi


Vielä vuosi, ennen kuin pääsen itse juhlimaan pyöreää lukua.
Tänä vuonna siis syntymäpäiväni juhlittiin hyvinkin hiljaisissa ja rauhallisissa merkeissä.
Kakku ei kuitenkaan ollut hiljainen tai rauhallinen.
Enemmänkin raikas ja maukas, kielen valloittaja :)




Marjaisa juustokakku

Pohja
200 g Digestive keksejä
100 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustettua rahkaa (vanilja tai kuningatar)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu
tuoreita pensasmustikoita

Murskasin keksit ja sekoitin sulatetun voin sekaan.
Laitoin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin, jonka jälkeen painelin keksi-voi seoksen pohjalle tasaiseksi.
Laitoin pohjan jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
Vaahdotin kuohukerman, jonka joukkoon lisäsin rahkan. Lisäsin sitten sokerit.
Kiehautin ½ dl vettä kattilassa ja sulatin puristetut liivatelehdet kiehuvan veden joukkoon. Hetken jäähdyttelyn jälkeen, lisäsin nesteen täytteen joukkoon.

Kaadoin täytteen jääkapista poisotetun  pohjan päälle ja annoin hyytyä kolmisen tuntia jääkaapissa.

Ennen tarjoilua koristelin kakun pensasmustikoilla.

Näitä kakkuja olen nyt lähi viikkojen aikana tehnyt kaksi ja sen vuoksi reseptissäkin mainittu rahkan kohdalla vanilja tai kuningatar.
Ensimmäisessä kakussa käytin vain vaniljarahkaa ja toisessa kuningatarrahkaa. Kaupat on pullollaan eri makuisia rahkoja, joten tätä reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Koristelut myös sitten rahkan maun mukaan. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti