Sivut

perjantai 30. toukokuuta 2014

Äitienpäivän kunniaksi porkkanakakkua



Onnea kaikille äideille!!
Äitienpäivä, minulle paras päivä vuodesta.
On ihanaa olla äiti.

Lapset olivat ihmeissään kun tämän päivän herkusta löytyi porkkanaa. "Voiko porkkanasta saada herkkuakin", kysyi vanhempi poikani.




Porkkanakakku

Pohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
120 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
3 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus
400 g philadelphia-juustoa
150 g tomusokeria
50 g margariinia
2 tl vaniljasokeria
nonparelleja

Vaahdotin munat ja sokerin. Lisäsin huoneenlämpöisen margariinin joukkoon.
Sekoitin keskenään sekoitetut kuivat aineet muun taikinan joukkoon.
Lopuksi lisäsin porkkanaraasteen ja sekoitin tasaiseksi.

Voitelin ja korppujauhotin irtopohjavuoan. Kaadoin taikinan vuokaan ja paistoin noin 20 minuuttia 200 asteessa.
Annoin pohjan jäähtyä täysin.

Kuorrutteen valmistin sekoittamalla huoneenlämpöisen margariinin joukkoon juuston, tomu- ja vaniljasokerin. Kun pohja oli täysin jäähtynyt, levitin kuorrutteen pohjan päälle ja viimeistelin kakun koristelemalla nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti