Sivut

maanantai 28. tammikuuta 2013

Mistä on pikkupojan synttärijuhlat tehty?

..ystävistä, lahjoista, ilmapalloista ja tietenkin herkuista. Niistä on pienen pojan synttärijuhlat tehty. :)

On aika juhlistaa esikoisemme 4-vuotis syntymäpäivää.
Tänä vuonna kaikki tarjottava on itsetehtyä niin kakkupohjasta kekseihin.
Tässä ohjeet jokaiseen herkkuun, toivottavasti maistuvat ;)





Jo varhain syksyllä poikani esitti toivomuksen, että hän haluaa synttärijuhliin Angry Birds kakun. Ja koska läheisiä ystäviä ja sukulaisia on paljon, niin tuli mahdollisuus tehdä kolme erilaista Angry Birds hahmo kakkua.
Kaikissa kakuissa olen käyttänyt samalla ohjeella tehtyä kakkupohjaa, jonka ohjeen löydät täältä.
Keltaisen lintukakun osalta, tein kakkupohjan ohjeen tuplana uunipellille ja leikkasin sen sitten kolmion muotoon niin, että kakkuun tuli kaksi kerrosta.

Täytteenä kakuissa käytin rahkamarjatäytettä ja kakut on kostutettu mehulla. Tein täytteen ohjeen tuplana ja se riitti hyvin kolmeen kakkuun. Päällimäisen kakkukerroksen ja sokerimassan väliin levitin ohuen kerroksen täytettä.

Täyte:
2½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
250 g marjoja, sulia jos pakasteesta (itse käytin mustikoita ja mansikoita)
½ dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Päällinen:
pastaväreillä värjättyä sokerimassaa

Vihreän possu kakun kohdalla käytin valmiiksi värjättyä sokerimassaa. Ilmeisesti massaa oli liian vähän ja päällisestä tuli liian ohut. Kakun ollessa yön yli jääkaapissa, oli päällimmäisen kerroksen täyte pukannut massasta osittain läpi. Makuun tämä ei vaikuttanut, vain ulkonäkö siitä hiukan kärsi. :)


Toscalevykakku

Kuten jo nimestä voi päätellä, tästä ohjeesta tulee uunipellillinen toscakakkua kerrallaan. Helppo ja nopea :)

Pohja:
100 g margariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata margariini ja sekoita kuohukerman kanssa.
Lisää margariini-kerma ja jauhot vaahtoon. Paista pohja noin 15 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla

Toscaseos:
300 g mantelilastuja
300 g margariinia
3 dl sokeria
reilu 4 rkl vehnäjauhoja
reilu 4 rkl maitoa

Kiehauta toscaseos kattilassa ja levitä seos pohjan päälle.
Paista vielä noin 15 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Kuvassa myös peruskorvapuusti, joita löytyi myös tarjoilupöydästä.
Ohjetta en kuitenkaan viitsinyt nyt laittaa tänne.

Riisimuro-kookoskakkarat

100 g kookosrasvaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
7,5 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva ja anna hiukan jäähtyä.
Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri siivilän läpi rasvan joukkoon.
Lisää vaniljasokeri ja viimeiseksi riisimurot. Sekoita varovasti.
Nostele teelusikoiden avulla karamellivuokiin pieniä nokareita ja anna jäähtyä.
Seos saattaa jähmettyä liikaa jo nokareita nostellessa, mutta sitä voi hiukan tarvittaessa käyttää mikrossa.
Tästä määrästl tulee noin 60 kakkaraa.

Kauralastut noin 30 kpl

2,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeri 
0,5 dl maitoa
0,5 dl siirappia
1,5dl sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Lisää maito, siirappi sekä sulatettu jäähtynyt rasva.

Nostele pieniä nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. 
Muista leviämisvara!

Paista 175 asteessa noin 7-10 minuuttia uunin ylätasolla.

Daim-keksit

noin 30 kpl

125 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria 
1 kananmuna 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri 
2 kpl Daim-patukoita (noin 100g yhteensä)

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ka fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Murskaa Daim-patukat pieneksi muruksi ja lisää taikinaan.

Pyörittele taikinasta palloja, asettele leivinpaperin päälle pellille ja painele noin 1 cm:n paksuisiksi.

Paista 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä uskomaton muumimamma! Kaiken leivot itse? Minä jo pähkäilen täytekakun valmistuksen ulkoistamistakin :D Ei muuta kuin hatunnosto <3

    VastaaPoista