Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Naisten iltaan klassinen juustokakku





Näin kevään kynnyksellä on ihanaa istua iltaa hyvien ystävien kanssa, nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta. Tällä kertaa jälkiruoan pääosiin pääsi klassinen juustokakku. Ensimmäistä kertaa oli tämä ohje kokeilussa ja ei voi muuta kuin kehua.






Klassinen juustokakku

Pohja:
15 kpl Digestive keksejä
100 g voita

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 kpl kananmunia
3/4 dl sokeria

Kuorrute:
4 dl ranskankermaa
2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi.
Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle (Muista laittaa leivinpaperi pohjalle!).
Paista uunin keskitasossa noin 7 minuuttia 175-asteessa.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi, kaada seos vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Sekoita ranskankerma ja sokerit, levitä seos kakun pintaan ja paista vielä 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Koristele hedelmillä tai marjoilla.
Kakun maku paranee, kun annat sen seistä jääkaapissa yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti