Laatikot, piparit, tortut... nam nam!
Perinteisen joululimpun ohjeen löydät täältä.
Lisäksi tämän vuoden uutuus jälkiruoka paljastuu :)
Piparkakkutalomme |
Tänä vuonna käytimme mallina Peppi Pitkätossun Huvikumpu taloa. Kaavat on itse piirretty netistä kuvaa apuna käyttäen.
Talon sisälle ujutin paristoilla toimivan led-valon.
Ostin vahingossa luumumarmeladin sijasta omena-kanelimarmeladia torttuja varten.
Vahinko-ostos osottautuikin loistavaksi, koska meillä ei oikein kukaan muu välitä luumumarmeladista kuin minä. Omena-kanelilla tortut tekivät kauppansa.
Piparitiramisu
8 annostanoin 20 kpl piparkakkuja
1 dl vahvaa kahvia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200g) tiramisu rahkaa
1 rkl sokeria
vadelmia
Ensimmäiseksi keitin erittäin vahvaa kahvia.
Murensin piparkakut, en ihan pieneksi muruseksi. Kostutin muruset kahvilla.
Vaahdotin vaniljakastikkeen, jonka joukkoon lisäsin varovasti sekoittaen rahkan ja sokerin.
Jälkiruoka-astioina käytin lyhyt jalkaisia viinilaseja. Laitoin astioihin kerroksittain piparimurua ja rahkaseosta.
Koristeeksi laitoin hiukan jäisiä vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti