Mieli on jo useampana päivänä himoinnut mustikkapullia, joten oli aika kokeilla ensimmäisen kerran niitä leipoa.
Mustikkapullat
Pullataikina
2,5dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeriakkoon jauhot pienissä erissä.
Kun taikina oli mielestäni tarpeeksi paksua, lisäsin huoneenlämpöisen voin.
Taikinan annoin kohota liinan alla noin tunnin.
Eli ihan perus pullataikinan tavoin. :)
Taikinan kohottua vaivasin sen, pyöritin pitkäksi pötköksi ja pilkoin 16 osaan. Osista pyörittelin jauhon avulla pyöreitä pullia. Annoin pullien hetken kohoto pellilöä liinan alla, painelin pullien keskelle juomalasin pohjan avulla kuopan ja laitoin mustikkatäytettä.
Mustikat olivat jäisiä, joiden joukkoon olin sekoittanut perunajaujon.
Lopuksi voitelin pullat kananmunalla ja paistoin uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia 225 asteessa.
Kun otin pullat pois uunista ripottelin vielä mustikkatäytteen päälle sokeria. Nams nams :)
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Voiteluun 1 kananmuna
Mustikkatäyte
5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
Paiston jälkeen sokeria
Lämmitin maidon kädenlämpöiseksi. Sekoitin kuivahiivan yhteen desilitraan vehnäjauhoja ja sekoitin hyvin maidon joukkoon.
Sitten lisäsin kananmunan, kardemumman, sokerin ja suolan.
Tämän jälkeen saikin sotkea kädet taikinaan, kun sekoitin joukkoon jauhot pienissä erissä.
Kun taikina oli mielestäni tarpeeksi paksua, lisäsin huoneenlämpöisen voin.
Taikinan annoin kohota liinan alla noin tunnin.
Eli ihan perus pullataikinan tavoin. :)
Taikinan kohottua vaivasin sen, pyöritin pitkäksi pötköksi ja pilkoin 16 osaan. Osista pyörittelin jauhon avulla pyöreitä pullia. Annoin pullien hetken kohoto pellilöä liinan alla, painelin pullien keskelle juomalasin pohjan avulla kuopan ja laitoin mustikkatäytettä.
Mustikat olivat jäisiä, joiden joukkoon olin sekoittanut perunajaujon.
Lopuksi voitelin pullat kananmunalla ja paistoin uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia 225 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti