
On jälleen hyvä syy leipomiselle. Kahvipöytään on mukava viedä yllätys mukanaan ja tänään se on kuningatar-rahkapiirakka.
Kuningatar-rahkapiirakka
Piirakan pohja on perinteinen murotaikinapohja, jonka ohje on seuraavanlainen:
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon.
Lisää paloiteltu margariini ja nypi jauhojen joukkoon tasaiseksi.
Lisää kylmä vesi ja sekoita.
Painele taikina voidellun ja korppujauhotettun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte:
1 prk (n.250g) rahkaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
500g marjoja
Sekoita rahka, sokerit, kananmuna ja marjat sekaisin.
Itse käytin pakastettuja mustikoita, mansikoita, punaisia- ja mustiaviinimarjoja.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti