Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Nopea, helppo ja hyvä piirakka

Koska tämän blogin kirjoittaminen tuli minullekin suurena yllätyksenä, on ehkä aihetta aloittaa leivontakokemusten jakaminen meidän kahvipöydän ehdottomalla suosikilla.

Ohje on erittäin helppo ja nopea toteuttaa.




FETA-PINAATTIPIIRAKKA

1 pkt rukiinen piirakkataikina (Pirkka, pakaste)
1 ps sipulikuutioita (pakaste)
1 ps pinaattia (pakaste)
200 g fetajuustoa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa

Piirakkataikina on hyvä ottaa hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön, mutta hätätapauksissa olen sulattanut taikinan mikrossakin sulaksi. Painele sulanut taikina voideltuun piirakkavuokaan reunoja myöden.

Levitä pohjan päälle vähän sulanneet sipulikuutiot ja pinaatti, sekä feta.

Vispaa kananmunat rikki kuohukerman joukkoon ja kaada se piirakkatäytteiden päälle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti