Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ihania kakkuja vuosien varrelta

Koska rakastan leipomista, on myös kakut suuri intohimoni.
Vähänkin jos on aihetta juhlaan, on kakku pakko tehtävä.
Näin ollen hyviä kakkuja on tullut vuosien varrella aikamoinen määrä ja nämä hyvät ohjeet haluankin jakaa muillekin.



Tässä perhepäivällisen kruunajainen. :)

Appelsiini-valkosuklaakakku



Pohja  
200 g Digestivekeksejä
80 g voita
Täyte
5 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakasiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuorta raastettuna
200 g valkosuklaata
1 puristettu appelsiini
Kiille
3 liivatelehteä
3dl appelsiinimehua
Koristelu
ananaskirsikoita
valkosuklaata

Murskasin keksit ja sekoitin sulatetun voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Laitoin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painelin taikinan tasaiseksi pohjalle.
Pistin liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
Vaahdotin vaniljakastikeen ja sekoitin joukkoon tuorejuuston ja appelsiinijugurtin.
Pesin appelsiinin huolella ja raastoin kuoren. Lisäsin raasteen täytteeseen.
Sulatin valkosuklaan mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoitin täytteen joukkoon.
Puristin appelsiineista mehun.
Kuumensin mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulatin siihen liivatteet.
Annoin jäähtyä hetken ja sekoitin täytteeseen.
Kaadoin täyteen vuokaan ja annoim jäähtyä/hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Laitoin kiilteen liivatteet likomaan kylmään veteen. Kuumensin ½ dl appelsiinimehua kattilassa ja sulatin liivatteet joukkoon. Lisäsin loput mehusta ja annoin jäähtyä hetken.
Kaadoin kiilteen täytteen päälle ja annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.
Koristelin kakun sulatetulla valkosuklaalla ja ananaskirsikoilla.



Mango-juustokakku

Pikkuveljen syntymäpäiväkakku vm. 2012
Pohja  
200 g Digestivekeksejä
80 g voita
Täyte
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
3 tl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
Kuorrute
2 prk mangososetta
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Murskasin keksit ja sekoitin sulatetun voin kanssa tasaiseksi.
Laitoin leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle ja painelin pohjataikinan tasaiseksi.

Laitoin täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sekoitin tuorejuuston, sitruunamehun ja sokerit keskemään.
Sulatin pehmenneet liivatteet noin ½dl kattilassa kiehuvaan veteen, annoin hetken jäähtyä ja lisäsin sitten tuorejuustoseoksen joukkoon.
Vatkasin kuohukerman ja lisäsin sen erittäin varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kaadoin seoksen pohjan päälle ja annoin hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Kuorrute: Laitoin liivatteet kylmään veteen likomaan.
Kiehautin veden kattilassa ja sulatin liivatteet sinne, jonka jälkeen lisäsin soseet.
Kaadoin kuorrutteen hyytyneen täytteen päälle.
Annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.

Onnittelu tekstin kakun päälle tein sulatetusta suklaasta pursottamalla.



Esikoisemme 3-vuotis syntymäpäiväkakku vm.2012

Autokakku


Kakkupohja on tehty neljän kananmunan ohjeella, jonka löydät täältä.

Täytteenä käytin vaniljatuorejuustoa ja omenahilloa.

Reunus on elintarvikevärillä värjättyä vispikermaa, keskustan valkoinen osa vispikermaa. Autot marsipaania, tie lakritsinonparelleja, sekä muuna koristeena sokerihelmiä.



Marjaisa vaniljajuustokakku


Oma syntymäpäiväkakku vm. 20
Pohja  
200 g Digestivekeksejä
100 g voita

Täyte
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
3 tl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Koristelu
tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita
kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan
taloussuklaata reunoille

Murskasin keksit ja sekoitin sulatetun voin kanssa.
Painelin pohjataikinan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.


Laitoin täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sekoitin tuorejuuston, sitruunamehun ja sokerit keskemään.
Sulatin pehmenneet liivatteet noin ½dl kattilassa kiehuvaan veteen, annoin hetken jäähtyä ja lisäsin sitten tuorejuustoseoksen joukkoon.
Vatkasin kuohukerman ja lisäsin sen erittäin varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kaadoin seoksen pohjan päälle ja annoin hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Koristelin kakun puolitetuilla mansikoilla ja pensasmustikoilla.
Kakun reunakoristelua varten sulatin suklaata, levitin sen pellille ja annoin jähmettyä yön yli.
Seuraavana päivänä pilkoin jähmettyneen suklaan sopiviksi paloiksi ja koristelin kakun reunuksen.




Oma syntymäpäiväkakku vm. 2011

Peruskermakakku.
Neljän kananmunan kakkupohja, täytteenä itse tehtyä omena-luumuhilloa. Koristelussa käytetty keltaista ja punaista marsipaania, sekä sulatettua suklaata. Ruusut valmistettu itse.
Reunat pursotettu vispikermalla.






Avopuolisolle tehty syntymäpäiväkakku vm. 2011

Kinuskikakku.
Neljän kananmunan kakkupohja, täytteenä omenahillo. Keskellä kinuskikastike ja reunat pursotettu vispikerma.
Suklaakoristeet tehty sulatetusta suklaasta, jonka olen pursottanut folion päälle ja antanut hetken jäähtyä pakkasessa.





Virallinen synttärikakku vm.2010

Hedelmäinen mangotäytekakku

Kakkupohjana kuuden kananmunan sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan.
Kostutukseen käytin mehua.

Täyte
800ml (2prk) kookosmaitoa
4 rkl sokeria
6 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 dl omenahilloa
2 tlk viipaloituja tölkki mangoja

Laitoin kookosmaidon, sokerin ja maissitärkkelysjauhon kattilaan. Kuumensin seoksen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Annoin seoksen kiehua hiljalleen pari minuuttia.
Täyte jää kiisselimäiseksi.

Kakun täytön aloitin laittamalla irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin. Laitoin tölkki mangot valumaan.
Laitoin vuoan pohjalle alimman pohjalevyn ja kostutin sen.
Levitin noin puolet hiukan jäähtyneestä täytekiisselistä pohjan päälle, puolet omenahillosta ja toisen tölkin mangot.
Sitten laitoin toisen pohjalevyn, kostutin ja täytin samanlailla kuin ensimmäisen kerroksen.
Viimeisenä nostin päällimmäisen pohjalevyn ja kostutin. Peitin vuoan kelmulla ja annoin hyytyä jääkaapissa. Koska tein kakun täytön illalla, sai kakku hyytyä rauhassa yön yli.

Koristelu
2 prk vispikermaa
2 rkl sokeria
1tlk papaijaa
1tlk mango viipaleita
1-2 kpl kiiviä

Kuorin kiivit ja pilkoin ne, niin kuin papaijatkin. Asettelin hedelmät kakun päälle.
Valmistin kiilteen hedelmien päälle hyytelösokerilla, pakkauksen ohjeiden mukaan.
Vatkasin vispikerman, maustoin sokerilla ja pursotin kakun reunoille.

Kakku oli makunystyröilleni aivan unelma. Hyvin kaukana normaalista. :)










1 kommentti:

  1. *nam-nam* saisinpa palasen tähän aamukaffeeni seuraksi :P

    VastaaPoista