Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku


Meidän perheessä ei ole tapana ollut juhlia pääsiäistä mitenkään ihmeellisesti. Pääsiäismunia, raeruoho ja pääsiäislounas anoppilassa, siinäpä ne :)
Pääsiäislounaalle jälkiruokapöytään tuli loihdittua tällainen täytekakku.




Kakkupohja on tehty neljän kanamunan ohjeella.
Pohjan leikkasin kolmeen osaan. Kostutukseen käytin vahvaa laimennettua mehua. Täytteeksi tein marjarahka täytteen. Keltainen päällinen on pastavärillä värjättyä sokerimassaa. Sokerimassan ja päällimmäisen kakkukerroksen väliin tein vaniljakreemijauhe-rahkaseoksen.
Pajunoksat on tehty sulatetulla taloussuklaalla ja pajunkissat tomusokeri-sitruunamehumassasta.
Reunan suklaakoriste on myös tehty sulatetusta taloussuklaasta. Leikkasin foliosta kaksi kapeaa suikaletta. Suikaleet olivat pituudeltaan yhteensä kakun ympärysmitan verran. Pursotinpussiin laitoin pienimmän mahdollisen tyllan ja sulatetun suklaan, jonka jälkeen pursotin suklaan ristiin rastiin foliosuikaleille. Suklaaristikot saivat jäähtyä reilusti jääkaapissa ennen kakureunoille laittoa.
Nostin foliosuikaleet kakun reunoille niin, että suklaa oli kakun reunaa vasten. Tämän jälkeen poistin folion varovaisesti.

Ja tadaa.. lopputulos on hyvä :)

Täytteeseen käytin
500g maitorahkaa
2dl vaniljakreemijauhetta
3-4dl pakaste marjoja

Sulata marjat.
Jaa rahka, 400g rahkaa marjojen kanssa ja 100g omaa kippoon.
Sekoita marjarahkaan 1,5dl vaniljakreemijauhetta ja 0,5dl omassa kipossa olevan maitorahkan joukkoon.
Levitä kahteen kakkukerrokseen marjarahkatäyte, muista kostutus!
Levitä vaniljakreemijauhe-rahka seos päällimmäisen kakkukerroksen päälle.
Kauli värjätty sokerimassa ja laita kakun päälle.
Ja lopuksi muu koristelu.

Taloussuklaata meni kaiken kaikkiaan 200g koristeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti