Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Herkullinen ohje ystävältä

Ystävä, joka sai minut myös kirjoittamaan tätä blogia, on tämän seuraavan ohjeen takana.
Vaikka näin esikoiseni syntymäpäiväjuhlien alla onkin paljon leipomista, niin aina löytyy jostain aikaa kokeilla jotain uutta ja nautiskella niistä.
Tämä ohje on niin helppo ja erittäin hyvä, että on pakko jakaa se eteenpäin. Kävimme viime viikonloppuna mummoni luona kahvilla ja vein näitä herkkuja kahvipöytään. Kelpasi niin lapsille kuin aikuisillekin.





Banaanimuffinsit marenkihunnulla

Muffinsitaikina

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
3 banaania
1 kananmuna
50 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon muussatut banaanit.
Lisää munat ja sulatettu margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita muffinsivuoat muffinsipellille ja jaa taikina vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 13-15 minuuttia uunin keskitasolla.

Tästä takinasta tulee noin 15 kpl muffinseja.

Marenkihuntu

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää sokerit.
Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja vatkaa valkuaiset kuihkeaksi vaahdoksi kulho höyryävässä vedessä.
Vatkaa noin 5 minuuttia ja ota kulho pois kattilasta ja vatkaa vielä hetki, kunnes marenkiin alkaa jäämään huippuja vatkainta nostaessa.

Nostele marenki pursotinpussiin, jossa on tylla ja pursota jäähtyneiden muffinsien päälle kiehkura huiput.

Laita muffinsit vielä uuniin 200 asteeseen hetkeksi, kunnes huiput ovat saaneet hiukan väriä.
Marenkihuiput oalavat helposti, kannattaa vahtia vieressä koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti